uklanjanje penala sa gugla

uklanjanje kazni sa gugla

Uklanjanje kazni sa Gugla

Gugl penali su veoma loš znak za vaše poslovanje, i zbog toga morate brzo i odlučno reagovati ukoliko dobijete neki od njih. Digital Media nudi uslugu uklanjanja Google penala, kako bismo vam pomogli da se izborite s ovim problemom. Hajde da bacimo bolji pogled na temu.

0
Godina iskustva
0
Uspešnih projekata

Gugl penal – Google kazna, šta je to?

Gugl kazna je disciplinarna akcija od strane Gugla, za deličimično ili kompletno nepoštovanje Google Webmaster smernica. Ovo može da se desi zbog nekih vaših aktivnosti, ili elemenata na sajtu, koje mogu da prekrše neke od smernica.

Tipovi kazni na Guglu

Postoje dve osnovne vrste kazni na Guglu:

  • Algoritamske kazne
  • Manuelne aktivnosti

Algoritamske kazne

Ovaj tip kazni se uglavnom dešava zbog ažuriranja u Guglovom osnovnom algoritmu, koje dovode do poboljšanja, a u isto vreme proizvedu probleme.

Poenta ovih ažuriranja je da vas poguraju do maksimuma, i da vam stave do znanja da se stvari konstantno menjaju, što znači da uvek morate pratiti sve poslovne aktivnosti, kako biste se priilagodili ovim promenama.

Drugim rečima, kada Gugl menja standarde, i vi morate promeniti vaš pristup i sadržaj, kako biste se prilagodili ovim promenama, i mogli da promovišete svoje proizvode i usluge.

Manuelne aktivnosti

Gugl daje listu razloga zbog koji izdaje manuelne kazne, što čini dvanaest manuelnih aktivnosti, kao što su neprirodni linkovi koji idu ka i van sajta, prikrivanje, skriven tekst, čisti spam, kao i preusmeravanje na druge stranice, tokom mobilne pretrage.

Cela lista je dostupna na stranici Gugl podrške.

Manuelne kazne se malo teže otklanjaju, tako da jedna od stvari koju radimo jeste i revizija sadržaja, kako on bio dovoljno dobar za Gugl.

Kako prepoznati Gugl penal?

Jedno od najčešćih pitanja koje naši korisnici imaju o uklanjanju kazni sa Gugla je kako uopšte da prepoznaju kaznu.

Postoje tri osnovna indikatora Gugl kazni:

  • Niži rang u pretraživačima – jedan od osnovnih „simptoma“ Gugl penala koji možete primetiti, jeste to da je vaša pozicija u pretraživačima znatno niža nego ranije. Naravno, to takođe može biti product i nekih drugih faktora, ali uvek treba razmišljati o svim mogućim opcijama. Ideja je da se konstantno prate aktivnosti na sajtu, kao što su ključne reči i linkovi, i da se osigura da su propisno ažurirani, ukoliko je to neophodno.
  • Smanjen broj posetilaca na sajtu – ako tokom analize aktivnosti na vašem sajtu primetite da je broj posetilaca odjednom opao, to bi mogao biti znak da imate kaznu na Guglu. Kako biste minimizirali štetu, koju ovo može da načini, možete koristiti različite kanale za generisanje saobraćaja na sajtu, kao što su društvene mreže, biltene, pa i različite pretraživače, kao na primer, Bing.
  • Deindeksacija – deindeksacija je proces koji uklanja vaš sajt iz indeksa Gugla. Može biti parcijalna, kada su samo neke od stranica uklonjene, i potpuna, kada je ceo sajt obrisan, što znači da nećete moći da ga pronađete na Guglu, bez obzira šta uradite. Ovo se obično dešava zbog lažnog sadržaja i velikog spama. Dok čekate da se vaš sajt ponovo pojavi u pretraživaču, jedino što možete uraditi jeste da koristite druge kanale, preko kojih možete povećati vidljivost.

Šta se može uraditi povodom toga?

Došli smo do dela u kome ćemo videti šta je to što mi možemo da uradimo, kako bismo vam pomogli da se rešite Gugl kazni. Pre nego što je to moguće uraditi, prvo što moramo da uradimo jeste da odradimo kompletnu analizu vašeg sajta, kako bismo identifikovali ključne delove i stranice, koje bi mogle da predstavljaju problem.

Postoji nekoliko aktivnosti koje mi sprovodimo, kako bismo uklonili vašu kaznu na Guglu i sprečili da se tako nešto opet desi.

  • Korišćenje Google Disavow alata – ovo se uglavnom koristi za uklanjanje kazni za linkove. To je proces koji direktno uklanja povratne linkove, zbog kojih ste i dobili kaznu.
  • Uređivanje sadržaja, tako da u potpunosti prati ažurirane smernice – ako je neki deo vašeg sadržaja u suprotnosti sa Gugl smernicama, onda ga mi preuređujemo da bude u potpunosti po pravilima Gugla.
  • Povećanje kvaliteta sadržaja – kako bismo minimizirali šanse da dobijete Gugl kaznu, mi ažuriramo vaš stari sadržaj, i pišemo novi kvalitetan sadržaj, kako bi vaši korisnici bili zadovoljni.
  • Slanje zahteva za ponovno razmatranje – nakon što odradimo sve ostalo, i ažuririamo sajt, da bude u skladu sa smernicama, pripremamo svu neophodnu dokumentaciju i šaljemo zahtev Guglu, uz molbu da preispitaju svoju odluku.

Ako ste zainteresovani za našu uslugu uklanjanja kazne sa Gugla, slobodno nas kontaktirajte. Pored toga, nudimo i druge usluge, tako da pogledajte našu stranicu sa uslugama.