facebook i instagram marketing

oglasavanje na drustvenim mrezama

Facebook marketing
Instagram marketing

Ono što internet razlikuje od svih ostalih medija jeste to što on jedini sprovodi dvosmernu komunikaciju, odnosno jedini poseduje mehanizam za prikupljanje povratne informacije. Iz tog razloga je i reklamiranje na Instagramu i Facebook-u u velikoj prednosti u odnosu na druge medije.

Društvene mreže kao što su Facebook i Instagram su idealno mesto za vašu reklamu, jer korisnici na brz i jednostavan način mogu da dođu do informacija o vašem proizvodu ili usluzi, ali i da ostave povratnu informaciju, što omogućava da se stekne bolji uvid o željama potrošača.

Godina iskustva
0
Uspešnih projekata
0

Reklamiranje na Facebook-u

Da li ste znali da 24% donosilaca odluka kaže da je Facebook njihov izbor platforme kada traže informacije o proizvodima? To ga stavlja ispred Twitter-a (6%) i LinkedIn-a (17%). Iznenađeni? Mi nismo jer znamo da se pejzaž društvenih medija stalno menja, a ono što je bilo ispravno pre šest meseci verovatno neće tako dobro funkcionisati za šest meseci od sada.

Sadržaj koji je planiran za kreiranje kampanje na društvenim mrežama, mora biti pažljivo odabran kako ne bi doveo do kontra efekta, odnosno bude negativno prihvaćen od strane ciljne grupe kojoj se oglašivač predstavlja. Takođe, veoma je bitno odabrati ciljnu grupu, kako bi se postigao što veći efekat i smanjili troškovi kampanje.

Naš stručni tim krasi kreativnost i poznavanje razmišljanja potencijalnih klijenata što ima ključnu ulogu kod Facebook marketinga. 

Privlačna Facebook stranica je popularnija među korisnicima i samim tim se povećava šansa da će neko videti vašu reklamu. U rukama iskusnih stručnjaka, ona će postati upravo takva.

Promocija na Facebook-u obuhvata:

 • Kreiranje viralnog sadržaja (posteri, promo fotografije, flajeri…)
 • Dizajn kompletne stranice (naslovna fotografija, dizajn logoa…)
 • Svakodnevne objave na stranici
 • Povezivanje sa sajtom (ukoliko postoji)
 • Interakcija sa posetiocima
 • Targetiranje idealne ciljne grupe
 • Promovisanje (sponzorisanje) sadržaja i same stranice ciljnoj grupi klijenata.

Kada se sve to uzme u obzir, nastupom na ovoj društvenoj mreži dobijate odlično mesto za izlaganje svojih proizvoda i usluga koje će videti veliki broj korisnika, što povećava vaše šanse za ostvarivanje profita.

Takođe, reklamiranjem na Fejsbuku ćete uštedeti novac koji biste inače potrošili na pravljenje flajera ili reklamiranje na lokalnom radiju ili televiziji.

Reklamiranje na Instagram-u

Da li vam je ikada palo na pamet da možete da koristite i fotografije ili kratke snimke kako biste proširili svoj posao?

Jedna od društvenih mreža koja vam može poslužiti za to jeste Instagram. Instagram je zabavna i zanimljiva mreža koju mesečno poseti više od 180 miliona korisnika i na kojoj se svakog dana lajkuje preko milijardu fotografija.

Instagram samo u Srbiji ima preko 3,5 miliona korisnika, a to nije mala stvar.

Mnogi ljudi posećuju Instagram kako bi dobili inspiraciju gledanjem kreativnih fotografija. Upravo taj segmenat omogućava kompanijama da se sa korisnicima povežu na prijateljskom nivou. Za kreativne fotografije, potrebni su vam kreativni ljudi, profesionalci u svom poslu, zato smo mi tu.

Reklamiranje na instagramu obuhvata:

 • Kreiranje sadržaja – Grafički dizajn
 • Povezivanje sa Facebook-om
 • Povezivanje sa sajtom (ukoliko postoji)
 • Planiranje i vođenje kampanje

Činjenica je da reklamiranjem na Instagramu ne promovišete samo vaše proizvode i usluge, već i ljudsku stranu vašeg preduzeća, odnosno ljude koji čine da to sve izgleda kako izgleda. Svaka slika koja se objavi na Instagramu ima svoju priču, a mi ćemo se potruditi da ona stigne do određene ciljne publike i ostavi pozitivan utisak.

Marketing društvenih medija

Haštagovi, memovi i GIF-ovi … Društveni mediji su divlje mesto i lako je izgubiti poentu ako ih ne koristite efikasno.

Naši stručnjaci za društvene medije znaju kako da povećaju svest o vašem brendu shvatajući šta je ono što vaše poslovanje čini jedinstvenim i izgradnjom strategije društvenih medija oko toga. Zatim dizajniramo, upravljamo i nadgledamo vaše društvene medije. Time se osigurava aktivno i promišljeno prisustvo na platformama koje su važne.

 • Rastite i angažujte se oko svoje publike
 • Pojačajte vaše napore na društvenim medijima
 • Postavite svoj sadržaj pred pravu publiku

Digital Media pomaže preduzećima da koriste marketing društvenih medija kako bi povećali prepoznatljivost brenda, angažovali se oko kupaca i izgradili konverzije. Kao agencija za društvene medije, naše usluge se zasnivaju na razumevanju vaših jedinstvenih poslovnih ciljeva i izazova, a zatim izgradnje vaše društvene prisutnosti iz te perspektive.

Digital Media će početi sa kreiranjem vaše strategije za nastup na društvenim medijima kao što su Facebook i Instagram, a zatim dizajnirati, upravljati i pratiti vašu društvenu prisutnost kako biste se vi mogli fokusirati na svoje poslovanje. Ako ste vi delimično prisutni na društvenim medijima, možemo vam pomoći tako što ćemo vam s leđa skinuti teret upravljanja, ili vas odvesti na viši nivo uz osveženu strategiju orijentisanu na brend.

Upoznajte naše stručnjake za društvene medije

Znamo da su društveni mediji vezani za konverzacije, a ne konstantne jednosmerne prodajne poruke. Mi ćemo negovati glas vašeg brenda sa pametnim strategijama, privlačnim sadržajem i smislenim angažovanjem oko vaših ciljanih klijenata.

Mi bilo koji projekat društvenih medija počinjemo sa pregledom vaših trenutih platformi društvenih medija (npr. Facebook i Instagram), veb sajtom kompanije, grafike, kolaterala za štampanje i još mnogo toga, jer ne možemo postaviti ciljeve i meriti ih bez znanja o tome gde se nalazite – i gde želite ići.

Najskuplja greška koju brend može napraviti kada je u pitanju reklamiranje na Facebook-u i Instagramu jeste pokretanje  kampanje bez strategije ili posvećenosti tome da se redovno objavljuju postovi. Ako potencijalni klijent vidi da niste ništa objavili tokom mesec dana (ili godinu dana – i to se dešava), mogao bi pretpostaviti da ste prestali sa poslovanjem ili da ne cenite odnose sa klijentima. Rad sa agencijom za upravljanje društvenim medijima podrazumeva redovno kreiranje sadržaja za Instagram i Facebook, kao i za druge društvene medije.

Nakon što se pozabavimo vašim poslovanjem, želimo da shvatimo šta je to što je važno vašoj publici i kako oni koriste društvene medije. Takođe ćemo istražiti vaše konkurente da bi videli koji sadržaj “odjekuje” kod njihove publike i koje platforme oni koriste, da bismo mogli izraditi najefiksnije komunikacije za vaše poslovanje.

Evo šta ćemo uraditi:

 • Pobrinućemo se da vaš sadržaj bude predstavljen pravoj publici
 • Povećati svest kroz pametne kampanje društvenih medija
 • Angažovati se oko vaše publike kako bi izgradili veze sa istom
Za sve informacije o cenama i drugim pitanjima slobodno nas kontaktirajte.