SEO optimizacija

Šta je optimizacija sajta?

SEO zapravo predstavlja skraćenicu za Search Engine Optimisation, što u prevodu znači optimizacija sajta za pretraživače. Glavni cilj SEO optimizacije jeste prilagođavanje vašeg sajta, njegovog dizajna i sadržaja, kako bi dostigli što bolju poziciju prilikom pretrage po relevantnim ključnim rečima, na pretraživačima kao što su Google (na prvom mestu), Yahoo ili npr. Bing.

Kako biti prvi na google pretrazi?

Optimizacija ne samo da prilagođava vaš sajt za pretraživač, već i za korisnike koji pokušavaju da ga pronađu. Na prvom mestu uzima se u obzir razmišljanje potencijalnih posetilaca i način na koji oni pokušavaju da dođu do vašeg sadržaja. Kako je cilj privući što više posetilaca, naročito onih koji su usko zainteresovani za vaš sadržaj, optimizacija sajta je veoma važan korak. Ukoliko potencijalni klijent želi da pronađe neki proizvod ili uslugu, on će ga u većini slučajeva prvo potražiti na Google-u.

Naravno, najveći uspeh bio bi taj da se vaš sadržaj nađe na prvoj stranici Google-a. Ukoliko to pak nije slučaj (usled velike konkurencije) mi vam pomažemo da taj rezultat i dostignete. Srazmerno sa boljim rejtingom prilikom pretrage, povećava se poseta vašem sadržaju, što dalje dovodi do bolje prodaje usluga ili proizvoda koje nudite, a nikako ne treba isključiti i jačanje samog brenda vaše kompanije.

Za sve informacije o cenama i drugim pitanjima slobodno nas kontaktirajte.